کافینتس

دریافت گذرنامه

درخواست گذرنامه

همه چیز درباره اخذ گذرنامه

قوانین اخذ پاسپورت

پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بین‌المللی است که دولت‌ها برای شهروندان خود صادر می کنند تا به وسیله آن بتوانند هویت خود را برای ورود به کشورهای خارجی اثبات کنند. همچنین اجازه سفر یا ورود به خاک کشورهای خارجی یا ویزا باید در گذرنامه متقاضی ویزا ثبت می گردد.

اگر قصد سفر به کشورهای دیگر را دارید، نیاز است تا نکاتی را درباره گذرنامه خود بدانید.

متاسفانه پاسپورت ایران در لیست ضعیف‌ترین پاسپورت‌های جهان قرار دارد. 

با توجه به کشوری که پاسپورت شما را صادر می‌کند ممکن است برای ورود به بعضی از کشورها نیازی به ویزا نداشته باشید. اما برخی از کشورها حتی برای ترانزیت شدن و عبور در آن هم باید برای دریافت ویزا اقدام نمائید. مثلا بدون ویزای شینگن برای سفر به کشورهای عضو حوزه شنگن حتی نمی‌توانید بلیطی خریداری کنید و حتی اگر پرواز شما در یکی از این کشورها توقف داشته باشد، باید برای ویزای شینگن فرودگاهی اقدام کنید. بنابراین با دانستن نکاتی درباره گذرنامه، می توانید با قوانین ورود به کشورهای مختلف آشنا شوید تا هنگام سفر دچار مشکل نشوید.

مدت اعتبار گذرنامه

با توجه به اینکه قوانین کشورهای مختلف برای اعتبار پاسپورت برای توریست های خارجی متفاوت است، اما معمولاً نیاز دارید که پاسپورتی با اعتبار حداقل ۶ یا ۷ ماه داشته باشید. پس بهتر است قبل از اقدام به خرید بلیط از اعتبار گذرنامه‌ی خود مطمئن شوید.

با توجه به تغییرات قوانین مربوط به ویزا ی هر کشور، باید برای سفر به کشورهایی مانند ویتنام، ترکیه و تایلند اطلاعات لازم و مدت زمان اقامت بدون نیاز به ویزا را از وب سایت رسمی ‌وزارت امور خارجه یا سفارت آن کشور مشاهده کنید. اما برای ورود به کشورهایی مانند سوئیس، هلند، فرانسه و … باید قبل از سفر اقدام به دریافت ویزای شینگن، گذرنامه شما بیش از ۶ ماه اعتبار داشته باشد.

مدت زمان صدور گذرنامه

برای دریافت گذرنامه به یکی از دفاتر پلیس+١٠، با پر کردن فرم های لازم، واریز وجوه ذکر شده، تکمیل برگه‌ها و آماده کردن مدارک می توانید درخواست صدور پاسپورت را بدهید. اجازه صدور پس از بررسی مدارک،بین 3 تا 4 روز کاری و  حداکثر تا ده روز بعد، از طریق پست به نشانی پستی متقاضی ارسال خواهد شد.

هزینه صدور گذرنامه در سال 1402

با توجه به نرخ تورم و تغییر قیمت ها برای همه خدمات نرخ صدور پاسپورت نیز هر ساله تغییر می کند. هزینه صدور پاسپورت در سال 1402 نیز کرده است و به شرح زیر می باشد:

هزینه صدور پاسپورت در سال 1402 شامل:

پرداخت مبالغی جهت دریافت فرم  ، سازمان شهرداری، نیروی انتظامی، هزینه های مربوط به عکس بیومتریک و احراز هویت و نیز مبلغی برای هزینه های دفتر و ارزش افزوده و پست می باشد.

در مجموع هزینه صدور گذرنامه در سال 1402​ به علاوه هزینه اداره پست به منظور ارسال مدارک برای شخص متقاضی، مبلغی حدود 475.000 تومان می باشد که باید از طریق دستگاه های کارتخوان موجود در دفاتر پلیس + 10  پرداخت شود. بعد از پرداخت هزینه های مربوطه و ارائه مدارک لازم برای دریافت پاسپورت و اطلاعات خواسته شده درخواست صدور گذرنامه سال 1402 ثبت می شود و در صورت عدم وجود مشکل به فاصله 4 روز تا یک هفته پاسپورت فرد به آدرس محل سکونت شخص متقاضی و از طریق پست ارسال می شود.

لازم به ذکر است که پرداخت این مبالغ تنها از طریق دستگاه کارتخوان موجود در پلیس + 10 امکان‌پذیر است. واریز به صورت اینترنتی و یا از طریق عابربانک قابل قبول نمی باشد.

مدارک درخواست گذرنامه

توجه : حضور شخص متقاضی (صاحب گذرنامه) در همه گروه‌های سنی الزامی است.
 
تعرفه : نرخ این خدمت در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی با احتساب هزینه پستی مبلغ 1.100.000 ریال (صد و ده هزار تومان) می‌باشد که از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان موجود در دفاتر دریافت می‌شود.
——————————————————————————–
 
1- تهیه فرم و شناسه گذرنامه از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) (هزینه اخذ شناسه 27.000 ریال و چاپ فرم 23.000 ریال می‌باشد)
2- پرداخت مبالغ زیر از طریق دستگاه کارتخوان (POS) مستقر در دفاتر
توجه : واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
ردیفمبلغ
1100،000 ریال
(ده هزار تومان)
22،000،000 ریال
(دویست هزار تومان)
3- موارد مشترک میان بانوان و آقایان:
مدارکی که می‌بایست توسط کلیه متقاضیان ارائه گردد:
1-3) اصل شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان.
2-3) ارائه اصل آخرین گذرنامه (در صورت معتبر بودن)
3-3) تصویر بیومتریک که در دفتر پلیس+10 اخذ می‌شود (جهت آشنایی با تصویر بیومتریک اینجا را کلیک کنید) (هزینه:  214.000 ریال)
الف: آقایان بدون کلاه، عینک، کراوات، زیور آلات و آرایش مو و محاسن به طوری که پیشانی و گوش‌ها مشخص باشند. همچنین رنگ لباس و زمینه یکسان نباشد.
ب: خانم‌ها با حجاب کامل بدون آرایش و زیورآلات، با استفاده از روسری و یا مقنعه ساده و تیره به طوری که گردی صورت مشخص باشد. (برای دختران بالای 6 سال با حجاب کامل)
4-3) اجازه محضری برای افراد زیر 18 سال از سوی پدر و یا قیم قانونی.
5-3) افراد بالای 15 سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست شناسنامه عکسدار ارائه نمایند.
6-3) افراد زیر 15 سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار ارائه نمایند.
توجه: برای افراد زیر 6 سال،کودک می‌بایست در دفتر حاضر شده و ولی کودک یک قطعه عکس از کودک خود را ارایه نماید.
7-3) بازنشستگان نظامی که 5 سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفا یگان مربوطه الزامی است.
8-3) بازنشستگان نظامی که 5 سال از بازنشستگی آنها می‌گذرد می‌بایست اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارایه دهند (نیازی به ارایه گواهی از سازمان متبوع نمی‌باشد).
9-3) نظامیان شاغل می‌بایست نامه موافقت حفا یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارایه نمایند.
 

4- موارد مربوط به بانوان:

1-4) اجازه محضری برای بانوان متأهل از سوی همسر.

توجه: بانوان مقیم خارج در صورتی که شوهر خارجی اختیار نموده باشد نیازی به اجازه محضری همسر ندارند، همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.
توجه: بانوانی که همسر آنها فوت نموده، می‌بایست اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه می‌بایست اصل طلاق‌نامه را ارائه نمایند.
 

5- موارد مربوط به آقایان:

1-5) ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفاً هوشمند(کارت‌های قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین.

توجه 1: کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند نموده‌اند، بعد از گذشت 24 ساعت از درخواست تعویض، می‌توانند با ارایه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.
توجه 2: آقایان بالای 50 سال احتیاج به ارایه کارت پایان خدمت ندارند.
2-5) آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور می‌بایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند.
 

6- چند نکته مهم:

1-6) برای متولدین خارج از کشور ارایه مدرک نحوه ورود الزامی است.

2-6) برای ابطال گذرنامه‌هایی که بالای یک سال اعتبار دارند ارائه نامه از ادارات گذرنامه الزامی است.
——————————————————————————–
 

نحوه اقدام درخصوص افرادی که گذرنامه معتبر آنها مخدوش بوده و یا آن را مفقود نموده‌اند:

شهروندان تهران جهت اعلام فقدان و تعویض گذرنامه مخدوش – بررسی ممنوعیت فقط می‌بایست به اداره گذرنامه تهران بزرگ واقع در خیابان مطهری، خیابان کوه نور مراجعه نمایند.

توجه: افرادی که اعتبار گذرنامه آنها به اتمام رسیده و مفقود یا مخدوش گردیده است نیازی به اعلام فقدان نداشته و می‌توانند مستقیماً به دفاتر مراجعه نمایند.

مدارک مشترک پاسپورت بین خانم ها و آقایان

  • ارائه اصل آخرین گذرنامه
  • اصل  شناسنامه عکسدار برای افراد بالای 15 سال
  • اصل  کارت ملی هوشمند یا تائیدیه ثبت احوال (درصورتی که کارت ملی هوشمند درخواست نشده است باید ابتدا نسبت به درخواست کارت ملی هوشمند اقدام و بعد از 72 ساعت با رسید درخواست به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرد) کارت ملی برای افراد بالای 15 سال الزامیست.
  • آمادگی برای اخذ عکس بیومتریک در دفاتر پلیس +10
  • عکس خانم‌ها باید با حجاب کامل، بدون آرایش و زیورآلات (برای دختران بالای ۶ سال)، با روسری یا مقنعه به طوری که گردی صورت به طور کامل مشخص باشد.
  • عکس آقایان باید بدون کلاه، عینک، زیورآلات و آرایش مو باشد به‌ طوری که پیشانی و گوش‌ها مشخص باشد. رنگ لباس با زمینه عکس نیز یکسان نباشد.
  • اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از طرف پدر یا قیم قانونی
  • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل عکسدار، دفترچه بیمه عکس دار برای افراد زیر ۱۵ سال
  • الزام حضور کودکان زیر 5 سال به همراه یک قطعه عکس  و شناسنامه
  • ارائه اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان، برای بازنشستگان نظامی که ۵ سال از تاریخ بازنشستگی آن‌ها گذشته باشد که تاریخ بازنشستگی یا رهایی در آن ذکر شده باشد.
  • ارائه نامه از حفا یگان برای بازنشستگان نظامی که کمتر از ۵ سال از تاریخ بازنشستگی آن‌ها گذشته باشد.

مدارک پاسپورت خانم ها

  • اجازه محضری و کتبی برای خانم‌های متأهل از طرف همسر در دفاتر اسناد رسمی (شرایط رضایت خروج)
  • ارائه اصل طلاق‌نامه برای بانوانی که از همسر خود جدا شده‌ و اصل گواهی فوت برای بانوانی که همسر خود را از دست داده اند الزامیست.(درصورت ثبت طلاق یا فوت در شناسنامه بانوان میتوانند از آن استفاده کنند)(شرایط طلاق رجعی برای درخواست  گذرنامه)
  • بانوان مقیم خارج از کشور در صورتی که همسر آنها فردی خارجی باشد به رضایت‌نامه محضری و اجازه ی همسر نیازی نیازی ندارند.(شرایط افراد مقیم خارج از کشور)

مدارک پاسپورت آقایان

  • ارائه اصل کارت پایان خدمت یا معافیت یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای افراد زیر ۵۰ سال
  • آقایان بالای ۵۰ سال، نیاز به ارائه‌ی کارت پایان خدمت ندارند.
  • ارائه مدرک نحوه ورود برای متولدین خارج از کشور
  • دانشجویان یا دانش آموزان آقا بعد از ورود به 18 سالگی به منظور خروج از کشور میبایست قبل از درخواست گذرنامه وثیقه خروج را  در سایت سازمان وظیفه عمومی ثبت کنند.

تمدید پاسپورت

  • همانطور که می دانید، همه پاسپورت ها مانند ویزا دارای اعتبار هستند. شما باید به غیر از موارد مطرح شده هر ۵ ساله یک بار و به پایان رسیدن تاریخ اعتبار آن را تمدید نمائید.

  دلایل تمدید اعتبار:

  • عکس روی پاسپورت باید عکس زمان حال شما باشد و اگر تغییر چهره یا عمل زیبایی انجام داده باشید، باید عکس روی پاسپورت حتماً عوض شود.
  • اگر وضعیت تاهل شما نیز تغییر کرده باشد نیز باید پاسپورتتان تعویض شود. یعنی خانم های متاهل برای صدور گذرنامه خود باید رضایت همسر داشته باشند حتی اگر این افراد در زمان تجرد گذرنامه داشته اند.
  • سومین دلیل مربوط به صفحات داخل پاسپورت می باشد. مثلاً اگر تعداد سفرهای خارجی شما چه ویزا بخواهد و چه نه زیاد باشد، صفحاتی از گذرنامه شما به دلیل مهر خروج و ورود و همچنین ویزا استفاده خواهد شد و به مرور صفحات تمام می شود. در این صورت نیز باید جهت اخذ پاسپورت جدید اقدام نمائید.

مفقودی پاسپورت 

اگر پاسپورت خود را گم کردید یا به هر علتی مخدوش شد در صورتیکه ساکن تهران هستید باید به اداره گذرنامه مراجعه کرده و گزارش مفقودی بدهید. اگر مقیم سابر استان ها می باشید به اداره گذرنامه محل سکونت خود مراجعه کرده و مراتب را اطلاع دهید و برای صدور پاسپورت جدید درخواست دهید.

قوانین مربوط به پاسپورت همراه

پاسپورت همراه یعنی همسر یا فرزندتان در پاسپورت شما باشند و یا نام شما در پاسپورت والدینتان باشد؛ پس نیاز است بدانیم چه قوانینی برای افراد در پاسپورت همراه قابل اجرا است. قوانین مربوط به پاسپورت همراه در کشورهای مختلف قوانین متفاوتی دارند. مثلاً در سوئیس، کانادا، هند و … بایستی برای نوزاد هم پاسپورت جداگانه تهیه شود.

با توجه به قوانین جدید مربوط به گذرنامه، پیشنهاد ما این است که از همان ابتدا پاسپورت را به‌صورت جداگانه برای هر فرد تهیه کنید تا از ایجاد خسارات و مشکلات احتمالی برای خروج از کشور دچار مشکل نشوید. اما اگر پاسپورت همراه دارید، قبل از خرید تور این مسئله را با مشاورین فروش در شرکت مجری تور حتماً در میان بگذارید.

چه افرادی مجاز به دریافت پاسپورت نیستند؟ 

همه افراد می توانند برای اخذ پاسپورت اقدام کنند مگر افرادی که:

مبالغ کلانی را به دولت و نهادهای وابسته به آن بدهکار باشند.

افرادی که خروجشان از کشور منجر به آسیب رساندن به دولت و حکومت شود.

افذادی که دارای سوء پیشینه کیفری هستند تا 2 سال پس از زمان ارتکاب جرم اجازه خروج از کشور را ندارند.

افرادی که طبق دستور مقامات قضایی اجازه خروج از کشور را ندارند.

شرایط گرفتن پاسپورت برای افراد زیر 18 سال

ممکن است زمانی که کودک بودید، پاسپورت شما یعنی اسامی و اطلاعات همراه در گذرنامه والدین وجود داشته است. اکنون شرایط صدور گذرنامه به گونه‌ای است که همه افراد باید گذرنامه مستقل داشته باشند؛ حتی اگر سن شما زیر ۱۸ سال باشد می توانید گذرنامه مستقل البته با رضایت والدین داشته باشید.

پاسپورت افراد مشمول خدمت سربازی 

اگر افراد مشمول به خدمت سربازی دانشجو باشند، می توانند با مراجعه به مراکز نظام‌ وظیفه، پلیس +10، سپردن وثیقه و ارائه گواهینامه اشتغال به تحصیل پاسپورت موقت تهیه نمایند. اعتبار پاسپورت این افراد دقیقاً مدت زمان سفر آن‌ها و زمان رفت‌ و برگشت می باشد.

پیگیری وضعیت صدور گذرنامه

  • پیگیری صدور گذرنامه با کد ملی

در این روش برای پیگیری کد USSD ستاره ۱۱۰ مربع را شماره گیری کنید. سپس صفحه ای برای شما ظاهر می شود که باید عدد ۱ (+10) را ارسال نمائید. حال باید عدد ۴ (وضعیت مدارک) را وارد کنید. برای اطلاع از وضعیت گذرنامه خود عدد ۳ (گذرنامه) را ارسال کنید. سپس کد ملی و بعد از آن شماره گذرنامه خود را وارد کنید تا آخرین وضعیت گذرنامه برای شما ارسال شود.

  • پیگیری صدور گذرنامه از اداره گذرنامه

در این روش، عدد ۱ را به سامانه ۱۱۰۰ ارسال کنید. سپس یک پیامک برای شما ارسال می شود که باید برای تایید و فعالسازی عدد ۵ را ارسال کنید. اما اگر تمایلی به استفاده از این سرویس ندارید عدد ۲ را به ۱۱۰۰ ارسال کنید. هزینه هر ارسال در این سامانه پیامکی ۱۵۰ تومان می باشد.

  • پیگیری صدور گذرنامه با شماره تلفن گویا

اگر که پس از دو هفته از تحویل مدارک گذرنامه خود را توسط پست دریافت نکردند می توانند با تلفن گویای پیگیری گذرنامه (۶۶۹۳۵۰۵۸، ۶۶۹۳۶۵۵۵، ۶۶۹۳۹۵۹۸) تماس حاصل فرمائید.

پیگیری صدور گذرنامه به صورت کاملا آنلاین فقط با کد ملی

اهمیت پیگیری صدور گذرنامه بر هیچ‌کس، به‌ویژه کسانی که قصد خروج از کشور را دارند، پوشیده نیست. در واقع، گذرنامه یا همان پاسپورت، یک مدرک شناسایی معتبر است که نشان می‌دهد شما تابع کدام کشور هستید. این مدرک همچنین مجوز خروج از کشور مبدا صاحب پاسپورت و ورود او به کشور مقصد است که حقوق و امنیت او را تامین می‌کند.

پیگیری صدور گذرنامه، یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که درخواست‌دهندگان، نگران عدم دریافت یا تاخیر در ارسال آن هستند؛ چون این اتفاقات قابلیت لغو سفر او را دارند. ما در این مقاله، به معرفی روش‌های صدور، استعلام و نحوه پیگیری گذرنامه می‌پردازیم و امیدواریم که این مطلب، مفید واقع شود.

اهمیت داشتن گذرنامه در سفرهای خارجی

گذرنامه، هویت سفری شماست و یک مدرک شناسایی رسمی است که از سوی دولت برای شهروندان صادر می‌شود تا به‌واسطه آن، اجازه گذر از کشور یا ورود به کشور را داشته باشند؛ بنابراین، نخستین اقدام شما برای سفرهای خارجی، باید پیگیری صدور گذرنامه باشد. گذرنامه، آن‌قدر اهمیت دارد که اگر در کشور بیگانه آن را گم کنید، به‌عنوان مجرم، خلافکار و قانون‌شکن شناخته می‌شوید و به ‌طور مسلم، دردسرهای پلیسی زیادی انتظارتان را می‌کشد. به همین دلیل است که بر اهمیت داشتن و مراقبت از این هویت‌نامه تاکید داریم.

پیگیری صدور گذرنامه در گذشته

در گذشته که فناوری‌ها پیشرفت امروز را نداشت، یکی از وقت‌گیرترین اموری که افراد قبل‌از سفر خود باید پیگیر آن می‌شدند، مربوط به دریافت پاسپورت بود. آن‌ها مجبور به انتظار در صف‌های طولانی مراکز پلیس 110 بودند تا جزء‌به‌جزء مراحل ثبت‌نام را به‌صورت فیزیکی طی کنند. سپس به خانه‌های خود باز می‌گشتند و منتظر دریافت آن می‌ماندند. اکنون، با وجود اینترنت و فناوری‌هایی که قابلیت‌های آن‌ها تا ریشه زندگی ما نفوذ کرده است، فکر نمی‌کنیم نیاز به حضور فیزیکی و اتلاف وقت باشد. شما می‌توانید برای استعلام گذرنامه با کد ملی و پیگیری وضعیت آن، با روش‌های آنلاین عمل کنید.

نحوه پیگیری صدور گذرنامه و دریافت آن در عصر حاضر

اکنون، شرایط با گذشته تغییر کرده است و شما می‌توانید ثبت‌نام گذرنامه را در بستر ایمن و پرسرعت اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها انجام دهید و ناچار به تحمل ضرورت مراجعه فیزیکی به دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی هم نباشید. شما با ورود به سامانه در نظر گرفته‌شده جهت درخواست غیرحضوری گذرنامه، باید شرایط و مدارک لازم را داشته باشید و نسبت به آماده‌سازی و تکمیل نواقص آن اقدام کنید. بدین منظور، ابتدا باید مشخص کنید که به چه نوع ویزایی احتیاج دارید؟ مهاجرت شما موقت است یا دائمی؟ و از این قبیل سوالات که بر نوع مدارک و اسنادی که باید آماده کنید، تاثیر می‌گذارند.

مراحل پیگیری صدور گذرنامه برای دریافت آن

پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا، سامانه‌ای را طراحی کرد تا به افراد واجد شرایط، امکان ثبت درخواست و دریافت پاسپورت را بدون نیاز به مراجعه‌های حضوری بدهد. در ادامه، نحوه ورود به این سامانه را برایتان شرح داده‌ایم.

  • ابتدا سامانه egozar.epolice.ir را در مرورگر خود جست‌وجو کنید و به اولین سایت بالا آمده از لیست وارد شوید.

  • به صفحه اصلی این سامانه وارد شوید، قوانین و شرایط را بخوانید و در صورت موافقت با آن‌ها، بر تیک مربوط به عبارت «شرایط فوق را می‌پذیرم» کلیک کنید.

  • پس از ورود به مرحله ثبت‌نام، در اولین قدم، به صفحه اصلی سامانه درخواست غیرحضوری گذرنامه وارد شوید.

  • بعد از پذیرش شرایط و مقررات تعیین‌شده، کد ملی و کد امنیتی را وارد سازید و سپس بر گزینه ارسال پیامک ثبت‌نام کلیک کنید تا شماره‌ای برای احراز هویت به شما ارسال شود.

  • کد 6 رقمی ارسال‌شده را در جایگاه خواسته‌شده قرار دهید و به‌ طور مجدد، کد امنیتی‌تان را تایید کنید.

  • حالا وارد فرم درخواست غیرحضوری گذرنامه شده‌اید و می‌توانید اطلاعات هویتی‌تان را وارد کنید.

  • بعد از تکمیل اطلاعات هویتی، باید برای تکمیل مشخصات ظاهری که در پایین صفحه است، اقدام کنید.

  • مرحله بعدی، مربوط به اطلاعات تکمیلی شماست. مانند رشته تحصیلی، کشور مبدأ و کشور مقصد

  • در مرحله بعد، دوباره کد ملی خود را به‌ همراه مشخصات 2 نفر از بستگان‌تان به‌عنوان معرف وارد می‌کنید و بعد از تایید کد امنیتی، گزینه ثبت را می‌زنید تا اطلاعات‌تان ذخیره شود.

  • آخرین مرحله از ثبت‌نام شما مربوط به اطلاعات ارتباطی مانند آدرس و مشخصات تماس است.

پیگیری صدور گذرنامه در صورت تاخیر در ارسال آن

در رابطه‌با مدت‌زمان صدور گذرنامه، باید بگوییم که به ‌طور معمول، بین 2 الی 3 روز آینده، مدارک از طریق پست به‌ متقاضی ارسال می‌شود؛ اما در صورت تاخیر در روند ارسال، امکان دارد این زمان تا 10 روز به طول بینجامد. این تاخیر، برای بسیاری از افراد که قصد سفر به خارج از کشور را دارند، اتفاق می‌افتد و سبب نگرانی آن‌ها می‌شود که مبادا به این دلیل، سفرشان لغو شود. برای پیگیری تاخیر پاسپورت و مدت‌زمان ارسال آن، شما راه‌های زیادی پیش رو دارید. برای مثال می‌توانید با استفاده از کد ملی خود، به سامانه رهگیری مرسولات وارد شوید و با وارد کردن کد 24 رقمی مرسوله پستی، وضعیت آن را بررسی کنید.

همچنین می‌توانید از طریق کد دستوری *110# یا سرویس پیامکی 1100، به پیگیری تاخیر در ارسال گذرنامه‌تان بپردازید.

تمدید الکترونیکی گذرنامه در صورت اتمام اعتبار

حالا که به پاسخ سوالات‌تان از نحوه ثبت‌نام گذرنامه و استعلام تاخیر آن رسیدید، باید بگوییم که بعد از دریافت پاسپورت، اگر حواس‌تان به مدت‌زمان اعتبارش نباشد، تمام حساب‌کتاب‌های‌تان به‌هم خواهد ریخت. شما می‌توانید برای تمدید، مدارک‌تان را بردارید و به مراکز پلیس 110 یا کنسولگری‌ها مراجعه کنید یا روش بهتر و سریع‌تری را برای این مقصود انتخاب کنید.

همچنین شما متقاضیان ثبت‌نام و پیگیری صدور گذرنامه، می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های اختصاصی و احراز هویت و تکمیل فرم‌های لازم، پاسپورت خود را تمدید کنید. به‌ نظر می‌رسد که این اقدام، زمان بیشتری را برایتان ذخیره می‌کند تا به سایر دغدغه‌های در طول سفرتان رسیدگی کنید.

بهترین روش پیگیری صدور گذرنامه

پیگیری صدور گذرنامه خود را با کدام روش انجام می‌دهید؟ اگر قصد خروج از کشور را داشته باشید، مسلما به گذرنامه احتیاج دارید. هرچند امکان صدور، استعلام تاخیر و تمدید آن به 2 شیوه حضوری و اینترنتی میسر است، اما بهتر نیست برای صرفه‌جویی در زمان خود، به‌جای تجمع در مراکز انتظامی و کنسولگری‌ها، این امور را از راه دور پیگیری کنید؟

چگونگی تکمیل فرم درخواست گذرنامه

در ابتدا باید قسمت فرم اطلاعات شخصی خود را با دقت تمام و بدون هیچ مغایرتی با اطلاعات اصلی موجود در شناسنامه پر کنید (این فرم تنها یک‌بار و برای اولین درخواست شما تکمیل خواهد شد).

  • در قسمت‌های مربوط به اطلاعات بین‌المللی حتماً نام درست خود را همراه با پسوند به انگلیسی وارد نمایید.
  • حروف حتماً باید در مربع مخصوص به خود نوشته شوند. اگر تعداد مربعات کمتر از نام شما بود، در ادامه به همان ترتیب اسم را بنویسید.
  • محل تولد خود را به درستی وارد کنید (محل تولد الزاماً همان محل صدور شناسنامه نیست).
  • فرم اطلاعات را خوانا نوشته و دقت داشته باشید که مخدوش نباشد.
  • عکس متصل شده به فرم ویرایش شده یا کپی عکس دیگری نباشد.
  • اطلاعات بخش خانواده کاملاً دقیق و مطابق با اطلاعات مندرج در شناسنامه باشد.
  • برای افراد آشنا لیست کسانی را بنویسید که تمامی شرایط گفته‌شده در این مطلب را داشته باشند.
  • خانه‌های خالی را بارنگ سیاه کاملاً پر نمایید و هنگام علامت زدن نیز حتماً خانه را به‌صورت کامل پرکنید.
  • قد را به سانتی‌متر درج کنید.
  • تاریخ تولد خود را به سال میلادی تبدیل و سپس وارد نمایید.
  • بخش‌های انگلیسی فرم حتماً باید با حروف بزرگ نوشته شود.
  • ذکر نام خانوادگی به‌صورت کامل مطابق اطلاعات درج‌شده در شناسنامه و کارت ملی الزامی است.
  • امضا الزاماً باید داخل کادر موردنظر بوده و تحت هیچ شرایطی از خطوط کادر بیرون نزده باشد.

درصورتی‌که نکات ذکر شده را رعایت نکنید تمامی مسئولیت‌ها بر گردن شما است و حتی ممکن است باعث تأخیر و یا عدم صدور پاسپورت شود. در چنین شرایطی اداره گذرنامه هیچ مسئولیتی در قبال صدور پاسپورت شما ندارد. درنتیجه با دقت نسبت به تکمیل فرآیند درخواست گذرنامه اقدام نمایید. در صورت بروز مشکل برای گذرنامه، هزینه‌ی گذرنامه جدید و اصلاح مشخصات نادرست به عهده شما خواهد بود.

نمونه فرم پر شده برای صدور گذرنامه

Personal-Information-passport-form-Date-of-birth-Signature-picture

انواع پاسپورت های ایران 

4 نوع گذرنامه در ایران وجود دارد؛
گذرنامه عادی، گذرنامه سیاسی یا دیپلماتیک، گذرنامه خدمت و گذرنامه زیارتی.

گذرنامه عادی: این پاسپورت در واقع نشاندهنده شهروندی شما در کشور مقصد است که با داشتن آن می توان برای دریافت ویزا و سفر به دیگر کشورها اقدام کرد؛ اعتبار این پاسپورت نیزپنج ساله است.

گذرنامه سیاسی: به این پاسپورت، گذرنامه دیپلماتیک نیز گفته می شود و مخصوص مقامات کشوری مختلف است که بر حسب ضرورت و برای بازدید از کشورهای خارجی صادر می شود.

گذرنامه خدمت: کارمندان دولتی که برای انجام ماموریت‌های کاری خود باید از کشور خارج شوند، می‌توانند برای دریافت این پاسپورت اقدام نمایند. این پاسپورت نیز مانند پاسپورت سیاسی رویه‌های خاصی برای صدور دارد.

گذرنامه زیارتی:

دیدگاه شما

تبلیغات
مطالب مرتبط
پلیس +10 یوسف آباد تهران
پلیس +10

پلیس +10 یوسف آباد تهران

آدرس روی نقشه آدرس پلیس+10 یوسف آباد تهران تهران, منطقه 6, یوسف آباد, خیابان اسد آبادی, نبش خیابان 60 , پلاک 438, ساختمان تابان, طبقه

صدور گواهینامه دوزبانه
پلیس +10

ثبت نام گواهینامه دو زبانه

ثبت نام گواهینامه دو زبانه مقصود از گواهینامه دو زبانه، گواهینامه رانندگی فرد در کشور ایران است که اطلاعات شخص، در یک طرف آن به فارسی

گواهینامه-بین-المللی
پلیس+10

صدور گواهینامه رانندگی بین المللی

برای رانندگی در کشورهای دیگر شما به گواهینامه بین‌المللی نیاز دارید. گواهینامه بین‌المللی مدرکی است که امکان رانندگی در کشورهای مختلف را مقدور می‌کند و

دسته بندی محصولات

فروشگاه اینترنتی کافینتس

پروفایل

خبرنامه

در خبرنامه ما ثبت نام کنید